Hubba Hubba дневна занималня и хотел за кучета София

В двора, понякога успяваш да останеш незабелязан
Previous slide
Next slide

Просторен пансион за кучета в София

Хотелът ни се шири буквално в полите на Витоша. Имаме си борова горичка и тя охлажда половината от двора ни и равна слънчева поляна, която съставлява останалата част от външното пространство. Директен излаз към  тях е сутеренното ниво на къщата ни, което представлява дневна от около 80 м2. Тази дневна е предназначена за на най-социалните животни. В нея те са като семейство, а гледачите са с тях денонощно. Самостоятелните стаи са на долния и горния етаж, както и в отделна малка къща, която е залепена до основната. В стаите се назначават кучета, които по една или друга причина трябва да бъдат отделени от основната група животни.

Допълнителни дейности в Hubba Hubba Хотел за Кучета

Дотук написаното следва да покаже, че при нас основен приоритет е щастието и благосъстоянието на животните. Средата, която сме осигурили се опитва да даде максимума на четириногите. Допълнителните ни дейности целят именно да затвърдят тази линия и да улеснят по някакъв начин собствениците на домашни любимци.

Разходките в планината и упражненията по-общо послушание са полезни за физическата и ментална активност на кучетата, а къпането, сресването или транспорта са услуги подпомагащи стопаните.

Държим отново да отбележим, че нашите занимания не целят резултати, а са средство за пълноценно пребиваване в хотела. Що се касае до транспорта, имайте предвид, че това е услуга, която е хубаво да бъде резервирана или изговорена с някой от нас, колкото се може по-рано. Няма как да я изпълним в последния момент. Същото се отнася и за къпането и разресването на домашни любимци. Просто трябва по-отрано да запазите тези допълнителни услуги.

Допълнителни дейности в Hubba Hubba Хотел за Кучета

Обучение в Hubba Hubba

Това е допълнителна услуга, която може да заявите, но тя е за по-градивен престой на вашия любимец. Нашето обучение е допълващо. То е полезно за всяко куче. Изгражда връзка с гледача, развива способността на кучето за работа и най-вече го кара да мисли. Много хора ни питат дали предлагаме обучение с цел резултати. Отговорът е, че ние предлагаме обучение като допълнителна услуга, но то не цели постигане на резултати, то цели ментална активност на кучето по време на престоя при нас. Според много проучвания 20 минути умствените занимания на едно куче са толкова полезни колкото 3 часа тичане и игри в парка например. На база на тренировки по общо послушание, интерактивни игри и занимания с всякакви играчки ние допълваме активността и полезното пребиваване на нашите гости. Вярваме, че обучението само по себе си, за да резултира в послушание е необходимо пряко взаимодействие на треньор и собственик и затова ако търсите разрешаване на конкретен проблем (дърпане на повод, ядене на боклуци, безконтролно поведение и т.н.) ви съветваме да се обърнете към учител, който да работи с вас и вашето куче.

Разходки в планината

Много често разходките в планината са услуга, която клиентите комбинират с дневната грижа за кучета. Това е една от най-желаните услуги от страна на нашите клиенти. Подходяща е за всички кучета, които са привикнали да тичат свободно и на воля. Също така разходките са предпочитани и от клиенти, чиито домашни любимци не играят много и похода сред природата е идеален начин за физическата им активност.

Походът в планината и обучението, за което споменахме по-горе са компоненти, които допълват физическата и ментална активност на Вашето куче. Те спомагат услугите ни хотел и дневна занималня и създават една наистина изключително качествена и полезна грижа за животните. Но те не са задължителни услуги. Дейността ни е така изградена, че се стреми да даде сигурност и комфорт по най-простичък начин, така че всеки клиент да се чувства спокойно, че кучето му е добре при нас.

Случвало ли Ви се е да виждате как малко куче бяга от страх от по-голямо и собственика му го гушка при себе си на сигурно място, или пък обратното как лае сякаш ще нападне и отново бива гушнато от стопанина си, или пък дори директно  напада и пак завършва с гушкане?

Случвало ли Ви се е да видите как куче, което е на повод настървено дърпа напред, когато види друго себеподобно или пък изпада в панически страх и се крие зад стопанина си?

Случвало ли ви се е да видите как няколко кучета си играят (много често с играчки или пръчки), играта им постепенно загрубява и накрая се стига до поговорката „от играчка – плачка“?

Социализация на кучета

Ако сте собственик на куче, което докато е било малко и някои кучета са играли с него грубо, сигурно сте забелязали, че то бидейки вече пораснало също е грубо в игрите си.

Ако сте собственик на любимец, който е бил нападан от други кучета, сигурно сте забелязали, че той бидейки голям вече също може да нападне определен тип кучета или пък остава плашлив или притеснителен.

Дневната занималня и хотелската услуга на Hubba Hubba всъщност могат да бъдат чудесно място за изчистване на описаните горе проблеми.

Социализацията ни е много простичък и ефективен метод, в чиято основа стои основна група от добре социализирани животни. Покрай тях Вашите любимци ще се аклиматизират добре и ще попият добрите практики.

Винаги взимаме не повече от едно или две непознати кучета (разбира се след предварителен пробен ден или детайлен разговор със стопанина) и по този начин баланса от основната група се предава на новодошлите. Гледачите просто контролират този процес. Това е основен за нас процес, който ни позволява да сме полезни на животните и да запазим качеството на услугите си.

Здраве и безопасност

Основни аспекти в стремежа ни да предоставим качествена грижа за кучета. Уповаваме се на максимата, че доброто психично състояние на животните е от  първостепенно значение, за да бъдат здрави. Домът ни е избран да бъде такъв, именно защото е подходящ животните да се чувстват добре, без затвори и с повече внимание от себеподобни и хора. Разбира се трябва да знаете, че и най-добрия хотел според вас може да бъде не толкова добър във възприятията на домашния ви любимец. Ето защо, ние често правим пробни дневни престои преди за първи път едно куче да остане за по-дълго при нас.

След като сме уверени, че кучето ще пребори първоначалния стрес ние сме спокойни, че ще го изгледаме добре. Наблюдаваме още компоненти, които ни дават пълна картина за начина на гледане на домашния любимец. От там насетне идват нашите дейности, които целят щастливо пребиваване, градивен престой или ако не градивен, то със сигурност да не е деструктивен.

Щастието е здраве, но все пак има и други чисто физически, здравословни и битови аспекти, които макар и рядко могат да компрометират здравословното състояние на кучето. Тук идва ролята на персонала, който денонощно следи за безопасно добруване на животните. Тук идва и ролята на ветеринарите, с които работим и ни помагат, когато някой разбойник закуцука от много игри, или пък се разболее от вирус (за подрастващите животни хотел за куче може да бъде като детска градина за малко дете).

Тук е момента да напишем колко важна е хранителната диета. Представете си, че един стресов фактор за вашето куче е смяната на среда от вкъщи към хотела за кучета. Не добавяйте и втори стресов фактор като например да доведете кучето си с нова за него храна. Винаги носете храна, с която е свикнал, за да не му се разстрои стомаха и от там в комбинация с първия стресов фактор да се компрометира имунитета на кучето и то да стане по-податливо към вируси и бактерии например. Ако все пак ви се случи да не донесете обичайната храна или тя да не е достатъчно, то ние ще му дадем специална ветеринарна гастроинтестинал храна, която да не наруши диетата му и да не предизвика разстройство.

Разгледайте страницата „Въпроси и изисквания“, където може да придобиете по-пълна информация за целия процес на „влизане“ на Вашето куче при нас.

Хотел за кучета София