Разходки на кучета в планина Витоша

Това е една от най-желаните услуги от страна на нашите клиенти. Намираме се в непосредствена близост до Природен парк Витоша, даденост, от която с удоволствие се възползват кучовците, които са ни на гости. Щастливите ни четириноги приятели се радват на свободни разходки в планината, по пътеки, на които рядко има хора и най-важното- никога няма коли.

За кои кучета е подходяща услугата „Разходка в планината“?

Разходките в планината са подходящи за всички кучета, които са привикнали да тичат свободно и на воля. Също така те са предпочитани и от клиенти, чиито домашни любимци не играят много и похода сред природата е идеален начин за физическата им активност.

Възрастта на домашните любимци е от значение и фактор, с който се съобразяваме. Когато кучетата са в прекалено млада възраст и все още не е напълно развита костната им система ние използваме равни пътеки, които са по подходящи за да не натоварват животинките. Същото се отнася и за възрастните животни, при които превентираме натоварване на ставите.

Връзката между гледача и кучета също е фактор, който е определящ за това дали един питомец може да се разхожда в планината. Разходките в група спомагат за това едно куче да привикне към свободата на планината, тъй като то се води от основната група кучета, които респективно са пример за послушание  и вече имат изградена връзка с човека, който ги разхожда. По този начин в екип, водачът и основната група „учат“ новия член на „глутницата“ на това да не се отделя от тях.

E, не всички са послушни за разходки в планината, но за тази цел пък си имаме нашия голям и обезопасен двор, на който се редуват игри и други кучешки забави.

разходки в планината на кучета

Как и кога се осъществява услугата

Страхотно е в планината!
Previous slide
Next slide

Достатъчно е като за начало  да заявите желанието си за тази услуга и от там насетне ни еще преценим кога и дали вашето куче е готово за разходка в планината. Смятаме, че разходките са най-подходящи за кучета, които могат да се разхождат без каишка, защото разходката на каишка е спорно дали има смисъл при условие че имаме голям и обезопасен двор, в който вашето куче така или иначе свободно пуснато. Но ако вашето куче изгради връзка с нас, а и вие сте му създали навик и сте го научили да се разхожда без повод, то походът в планината е наистина прекрасна услуга.

Може да се осъществи и само за вашето куче, а може да бъде и в група с други кучета, което определено е добър вариант ако домашния ви любимец е социален.

Използваме по-непопулярни пътеки в планината където рядко има хора и никога коли. Именно заради коректното ни отношение към туристите в планината, разходките са възможни само в работните дни на седмицата. През уикендите и официалните празници питомците играят само на двора и не безпокоят туристите в планината.

Разгледайте страницата „Въпроси и изисквания“, където може да придобиете по-пълна информация за целия процес на „влизане“ на Вашето куче при нас.

разходки в планината на кучета