Дневна занималня, забавачка или детска градина за кучета

Забавачка за кучета в София

Тази услуга е чудесна възможност Вашият домашен любимец да пребори скуката, да поиграе на воля със себеподобни, да потича сред чистата природа, да елиминира деструктивни поведения и същевременно да се чувства щастлив и обичан сред нови приятели.

“Дневна занималня за кучета” е подходяща за подрастващи и кипящи от енергия домашни любимци, за кучовци в зряла възраст, но все още активни и игриви, за четириноги разбойници, съсредоточени в унищожаване на домашното имущество. Също така този вид дневна занималня е подходящ за страхливи животинки, чиято социализация не е завършена докрай, като например, голяма част от осиновените от приюти кучета.

Детската градина за кучета е идеално решение за всички стопани, които, поради една или друга причина, не могат да дадат на своите домашни любимци необходимото внимание и да осигурят така важните за всяко куче пълноценни разходки.

Много често собствениците търсят решение за дадено деструктивно поведение на своите любимци с помощ от учител. Често обаче не знаят, че дори и най-добрите учители работят с домашни любимци, когато те са разходени и са се наиграли. Когато кучето е взело това, от което има нужда, то е готово да дарява обич и послушание на своите стопани. Ето защо, дневната занималня може да бъде и средство за корекция на поведението.

забавачка за кучета софия

Как се осъществява услугата?

Занималня в Хъба Хъба Хотел за кучета София

Приемо-предавателното време е от 8 до 20 часа. Обикновено услугата работи най-целесъобразно когато оставите домашния си любимец сутрин и го вземете късен следобед или вечер. Тук Вашето четириного другарче ще играе с другите и ще се радва на внимание. Ще има възможност да е активен както физически, така и ментално. На края на деня ще си имате приятно изморено и готово за сън куче.

За момента нямаме възможност за регулярен транспорт, така че „детската градина“ за кучета е възможна единствено ако сме Ви удобни като локация и можете сами да докарате и в последствие да вземете Вашите любимци. 

Дневна грижа, забавачка или дневна занималня за кучета са все понятия значещи предоставяне на услуга по отглеждане на домашен любимец през деня. Тази услуга много наподобява детската градина за малките дечица и действително има прилики с човешкия й вариант. Ето защо тук ще наблегнем на някои важни аспекти свързани с услугата:

Сигурност и Коректност

Това, което сме написали за хотел за домашни любимци в пълна степен се отнася и за дневните грижи и забавачката за кучета:

Нашият дом за дневни и нощни грижи за домашни любимци всъщност е място, на което безопасността на кучето Ви е основен приоритет за нас. По тази причина, моля не се отегчавайте от  честите ни въпроси за ваксини, обезпаразитяване, проблеми със стомашно чревния тракт и т.н. вие трябва да знаете, че един хотел за домашни любимци е като детска градина за деца. Първото идване при нас е свързано със смяна на среда, низ от емоции, сред които първоначелен стрес или хиперактивизация. Тези фактори свалят имунитета на вашето куче и ето защо е важно да сте го предпазили по установените възможни начини, включително и ваксина за инфекциозен трахеобронхит (кучешка кашлица). По тази причина ви молим да проявите разбиране ако сте собственик на куче под 1 годинка и ние ви откажем престой в хотела. При най-младите кучета има по-голяма опасност от боледуване. Когато получим данни, че на територията на София има по-голяма заболеваемост от гиардия и/или кучешка корона вирус, то ние отказваме прием на животни с компрометиран имунитет (например кучета с гастрит и др.) и/или на кучета под 1 годинка.

Дневна грижа за кучета в Hubba Hubba Pets и нейните предимства

Кучетата имат силно вродено желание да общуват с хора и да имат интеракции със себеподобни, поради което нашата дневна занималня за домашни любимци предоставя именно тези две основополагащи дейности на вашите животинки- човешко внимание и контакти с нови четириноги приятели. Редовната игра с други кучета е полезна за изграждането и затвърждаването на социално поведение . Игрите са една много добра тренировка, тоест те са полезни и за менталното и за физическото здраве на кучето, те водят до увереност когато домашния любимец се озове в непозната за него среда, което е много важен компонент от социализацията на едно животно.Ние като служители просто следим това да се осъществява по правилен и полезен за вашето куче начин. Контактите и игрите между животните да не включват грубости и да не се преминава границата в която играта може да премине в реактивно поведение на едно куче към друго. Вниманието и човешката любов, която им даваме да не бъде деструктивна, а напротив, да е в точните моменти когато кучетата демонстрират добро поведение и това да не предизвиква ревност между тях. Играчките и наградките са средства за поощряване на добро поведение и контролираното им използване е част от правилните методики, на които се уповаваме.

При добре свършена работа относно комуникацията между животните и животни и между  животни и хора, някой от предимствата на дневните грижи за кучета (дневна занималня) са:

Без вредни ефекти върху обучението у дома.

Ако работите с вашето куче вкъщи и го обучавате, то трябва да знаете, че в общия случай услугата не предствлява опасност за това да наруши методите и резултатите от обучението.

Има обаче някои случаи, в които при започнал определен тип негативно поведение във вашето куче, забавачката, която ние предлагаме може да бъде  нецелесъобразна в решаването и елиминирането на това негативно поведение. Ето защо ви молим най-коректно да ни кажете ако имате някакъв проблем с вашето куче вкъщи, за да можем и ние предоставяйки ви услугата да следим дали сме полезни в разрешаването на проблема или по-скоро трябва да ви пренасочим към друг тип специалист.

щастливи кучета в Hubba Hubba Pets

Разгледайте страницата „Въпроси и изисквания“, където може да придобиете по-пълна информация за целия процес на „влизане“ на Вашето куче при нас.