Хотел за домашни любимци

Какво ще кажете за кучешки хотел в София, който дава сигурност и коректност на Вас, и щастие на четириногите Ви другари.

Какъв е този хотел, какво е отношението на служителите към животните, ще ми извеждат ли кучето наистина или ще го мъчат затворено в клетка?

Животинката ми ще бъде ли стресирана, дали ще й обръщат внимание?

Тези и още много други въпроси минават през главата на всеки един собственик, който има нужда от тази услуга. Още повече въпроси си задават хора, които в годините са имали негативен опит при търсенето на такива услуги.

Щастливи моменти всеки ден

Желанието на нашия екип е да покаже, че всъщност “хотел за кучета” може да бъде едно прекрасно изживяване, една чудесна ваканция, един уютен дом извън дома на Вашата обичана животинка.

За целта разполагаме с голяма къща на три нива, двор с площ 1400 м2, в които има терен за игри и различни занимания и прохладна борова горичка.

„Добрият човек изпитва срам дори пред кучето.“ – Антон Чехов

 
В двора, понякога успяваш да останеш незабелязан
Previous slide
Next slide

Домашна среда

В случай че времето е лошо, кучовците отново не скучаят. Дневна от около 80 м2 осигурява игри на сухо и чисто, когато навън е дъждовно и кално. В края на деня това място от къщата служи и за отмора. Тук слагаме легълцата на нашите най-социални четириноги гости и те заспиват блажено.

Този тип общо настаняване задължително се извършва под постоянно наблюдение на гледачите. Не оставяме сами животните.

Не всяко куче обаче се чувства добре в компанията на други, както и не всяко куче е способно да пребивава спокойно в компанията на други. Причини в поведението на животните като наличето на хормони, реактивност или страх, могат да направят по – трудна или невъзможна адаптацията на кучето в такава среда В такъв случай имаме и самостоятелни стаи, които са достатъчно големи и уютни, за да бъдат добър вариант за настаняване такъв тип домашни любимци.

Градивен Престой

Нашият хотел е място, в което не само ще ви изгледаме животното. Ние ще се постараем престоя му да бъде градивен.

От една страна помагаме изключително на кучета, които са страхливи или имат наченки на несоциално поведение. Бележим напредък в поведението на енергичните млади животни, които са се насочили към унищожаване на домашното имущество на своите стопани. Полезни сме при социализацията и изграждането на хигиенни навици.

От друга страна имаме условията да осигурим спокойствие и домашен уют за по улегналите и вече изградили своя характер домашни любимци.

Сигурност за домашните ви любимци

Нашият дом за дневни и нощни грижи за домашни любимци всъщност е място, на което безопасността на кучето Ви е основен приоритет за нас.

Моля не се отегчавайте от честите ни въпроси за ваксини, обезпаразитяване, проблеми със стомашно чревния тракт и т.н.

Вие трябва да знаете, че един хотел за домашни любимци е като детска градина за деца. Първото идване при нас е свързано със смяна на среда, низ от емоции, сред които първоначелен стрес или хиперактивизация.

Тези фактори свалят имунитета на Вашето куче и ето защо е важно да сте го предпазили по установените възможни начини, включително и ваксина за инфекциозен трахеобронхит (кучешка кашлица).

По тази причина Ви молим да проявите разбиране ако сте собственик на куче под 1 годинка и ние ви откажем престой в хотела. 

При най-младите кучета има по-голяма опасност от боледуване. Когато получим данни, че на територията на София има по-голяма заболеваемост от гиардия и/или кучешка корона вирус, то ние отказваме прием на животни с компрометиран имунитет (например кучета с гастрит и др.) и/или на кучета под 1 годинка.

След физическото здраве идва ред и на менталното такова. Ние сме хотел за кучета, който не може да си позволи лукса да вземе куче без да сме убедени, че то ще е щастливо при нас, че грижата ни за него ще е градивна или ако не градивна, то поне да сме сигурни, че няма да е деструктивна. Ето защо не се учудвайте ако ви караме да дойдете на пробен ден. Това ще ни даде възможност да видим как ще се чувства Вашия любимец и дори и да е стресиран, то той за един ден ще покаже дали този стрес ще отмине в последствие.

Много собственици на любимци с не толкова социално поведение ни се учудват виждайки, че нашият пансион за кучета има самостоятелни стаи, но въпреки това ги караме да идват на пробно виждане. Трябва да знаете, че хубавата, чиста и топла стая е едно понятие за нас хората, но за куче тя може да бъде равносилна на затвор и клетка. Ето защо и в този случай трябва да сме видели с очите си, че животинката ще се чувства добре в своята стая.

Доста хора с некастрирани, но социални кучета виждат свободата, която даваме в така нареченото „общо гледане“, но също са изненадани, че искаме от тях предварително посещение. Всъщност кучешките хормоните имат фундаментално значение в един пансион за домашни любимци и ние трябва да проверим дали тези хормони предполагат реактивно поведение и трябва да видим дали можем да предоставим сигурен и адекватен начин за гледане при нужда от отделяне именно поради полова активност.

С всичко написано дотук искаме да ви кажем, че сигурността наистина е на първо място при нас. Добре свършената работа за нас означава щастлив, спокоен и здрав домашен любимец. Коректността ни идва от факта, че изобщо не пестим каквато и да е информация на стопаните. Ако видим, че едно куче не е за нашия хотел, то своевременно ще Ви го кажем. Смятаме, че така е правилно, за да може да намерите алтернатива или добър вариант за гледане на Вашето куче.

Социализация на четириногите сладурковци

Случвало ли Ви се е да виждате как малко куче бяга от страх от по-голямо и собственика му го гушка при себе си на сигурно място, или пък обратното как лае сякаш ще нападне и отново бива гушнато от стопанина си, или пък дори директно  напада и пак завършва с гушкане?

Случвало ли Ви се е да видите как куче, което е на повод настървено дърпа напред, когато види друго себеподобно или пък изпада в панически страх и се крие зад стопанина си?

Случвало ли ви се е да видите как няколко кучета си играят (много често с играчки или пръчки), играта им постепенно загрубява и накрая се стига до поговорката „от играчка – плачка“?

Социализация на кучета

Ако сте собственик на куче, което докато е било малко и някои кучета са играли с него грубо, сигурно сте забелязали, че то бидейки вече пораснало също е грубо в игрите си.

Ако сте собственик на любимец, който е бил нападан от други кучета, сигурно сте забелязали, че той бидейки голям вече също може да нападне определен тип кучета или пък остава плашлив или притеснителен.

Дневната занималня и хотелската услуга на Hubba Hubba всъщност могат да бъдат чудесно място за изчистване на описаните горе проблеми.

Социализацията ни е много простичък и ефективен метод, в чиято основа стои основна група от добре социализирани животни. Покрай тях Вашите любимци ще се аклиматизират добре и ще попият добрите практики.

Винаги взимаме не повече от едно или две непознати кучета (разбира се след предварителен пробен ден или детайлен разговор със стопанина) и по този начин баланса от основната група се предава на новодошлите. Гледачите просто контролират този процес. Това е основен за нас процес, който ни позволява да сме полезни на животните и да запазим качеството на услугите си.

Разгледайте страницата „Въпроси и изисквания“, където може да придобиете по-пълна информация за целия процес на „влизане“ на Вашето куче при нас.

Линк към Въпроси и Изисквания